Karppaajan marenki

Vatkaa kylmät kananmunanvalkuaiset (6kpl) vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa.

Käytä tähän riittävästi aikaa - valkuaisvaahdon tulee pysyä kupissa, vaikka kupin kääntää ylösalaisin!
Lisää kolme tl nestemäistä makeutusainetta.

(makua kannattaa tarkistaa lisäämisen yhteydessä)

Paista 100 astetta tunti tai kunnes marengit ovat kuivuneet myös sisältä.

Marengit palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia.

Lämpöä voi tarvittaessa vähentää.

Nauti marjojen/pähkinärouheen ja kermavaahdon kanssa!

Itse tein pienempiä marenkeja ja yhden kakkupohjan, joten annoskoko on vaikea määritellä.

Kannattaa laskea omista tuotoksistaan tarkka määrä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 242 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 361g153kcal35.4g1.4g0.4g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)2.3g8.6kcal0g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana726g323kcal70.8g7g0.8g0g
Valittu annoskoko363g161kcal35.4g3.5g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna182g81kcal17.7g1.8g0.2g0g
Arvot/100g100g45kcal9.8g1g0.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207505