Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.8kcal0.2g0.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g334kcal9.6g60.9g2.1g15.3g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.7g3.1g12.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana727g1476kcal44.2g234.2g30.6g38.2g
Valittu annoskoko364g738kcal22.1g117.1g15.3g19.1g
Annoskoko puolitettuna182g369kcal11.1g58.6g7.7g9.6g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525