Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g178g107kcal2.7g23.2g0.2g1.6g
Voi 27g194kcal0.3g0.1g21.7g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.8kcal0.2g0.9g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen71g24kcal2.4g3.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 27g88kcal0.5g0.8g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g119kcal3.5g24.3g0.4g1.2g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 7.1g7.7kcal0.6g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana727g1089kcal20.4g108g63.4g6.4g
Valittu annoskoko364g545kcal10.2g54g31.7g3.2g
Annoskoko puolitettuna182g272kcal5.1g27g15.9g1.6g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.9g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258