Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 827g2838kcal84.3g579g9.9g29g
Leivinjauhe 36g63kcal1.9g13.6g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g29g115kcal0g28.5g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g719g863kcal23g32.4g71.9g0g
Kananmuna kuoreton 396g564kcal49.5g1.2g40.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g899g584kcal98.9g37.8g2.7g0g
Sokeri 360g1460kcal0g359.3g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 360g164kcal10.8g17.3g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7272g13304kcal536.8g2138.2g260.8g58.4g
Valittu annoskoko3636g6652kcal268.4g1069.1g130.4g29.2g
Annoskoko puolitettuna1818g3326kcal134.2g534.6g65.2g14.6g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908