Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 42g126kcal7.5g20.2g0.4g4.5g
Sipuli (kuorittu)18g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g39g37kcal6.9g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g344kcal29.4g44g2.8g10.4g
Valittu annoskoko364g172kcal14.7g22g1.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna182g86kcal7.4g11g0.7g2.6g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373