Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.7g
Peruna, vanha, kuorittu 33g25kcal0.6g5.2g0.1g0.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Lohifilee 67g130kcal12.5g0g9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 33g110kcal0.7g1g11.7g0g
Kalaliemikuutio 3.7g11kcal0.4g1.2g0.5g0g
Voi 4.7g34kcal0.1g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g653kcal29.6g20.8g50.4g3g
Valittu annoskoko364g326kcal14.8g10.4g25.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna182g163kcal7.4g5.2g12.6g0.8g
Arvot/100g100g90kcal4.1g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811