Vhh mangojuustokakku

Kakku tehdään irtopohjavuokaan.

Sulata voi ja sekoita se suklaa- ja hasselpähkinärouheen kanssa.

Mausta halutessasi kanelilla.

Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Mikäli käytössä on isohko irtopohjavuoka, voi hasselpähkinää tarvita hieman isomman määrän, jotta koko pohja peittyy.

Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeutusnestettä oman maun mukaan.

Liota liivatelehtiä (4-5kpl) kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kolmeen ruokalusikalliseen kuumaa vettä.

Valuta liivate ohuena nauhana täytteen sekaan ja vatkaa.

Kaada pohjaseoksen päälle ja anna hyytyä vähintään 4h ennen kiilteen tekoa.

Kiilteeseen tarvitaan 2-3 liivatelehteä.

Mangososeen voi kuumentaa ja liivatteet sulattaa kylmässä vedessä liottamisen jälkeen suoraan soseeseen, jolloin kiilteestä tulee todella kiiltävä.

Kaada kiilleseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h ennen tarjoilua.

Kakkua saa helposti muunneltua vaihtamalla kiilteeseen käytettävää sosetta :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Jnvalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)20g144kcal0g0g16g0g
Finest dark chocolate 74% (Bellarom), annos 100g10g56kcal1g3.2g4.1g0g
Hasselpähkinärouhe (Meira), annos 10g40g244kcal5.6g1.2g24g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.9kcal0g0.6g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g80g204kcal4.7g2.6g19.1g0g
Vispikerma, milbona (Lidl), annos 100g80g235kcal2g2.6g24g0g
Mangosose, c-vitaminoitu (Piltti), annos 125g100g65kcal0.5g14g0.5g1.1g
Cologran makeutusneste (Lidl)3g1.7kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini6g21kcal5.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g1947kcal37.8g48.4g175.4g2.2g
Valittu annoskoko364g974kcal18.9g24.2g87.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna182g487kcal9.5g12.1g43.9g0.6g
Arvot/100g100g268kcal5.2g6.7g24.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281046