Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 75g25kcal2.3g3.7g0.1g0g
Hiiva 6.5g4.8kcal0.9g0.1g0g0.4g
Sokeri 20g81kcal0g20g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 136g465kcal13.8g94.9g1.6g4.7g
Margariini 80 % laktoositon 16g114kcal0.1g0g12.8g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 55g484kcal0.3g0.2g54.5g0g
Sokeri 45g183kcal0g45g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g2744kcal37.6g327.8g140.2g10.2g
Valittu annoskoko364g1372kcal18.8g163.9g70.1g5.1g
Annoskoko puolitettuna182g686kcal9.4g82g35.1g2.6g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853