Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Sokeri 30g120kcal0g29.5g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g8.7g27kcal1.6g3.6g0.7g1.6g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl45g167kcal5.4g33.5g0.9g1.6g
Leivinjauhe 2.6g4.6kcal0.1g1g0g0g
Neljänviljanhiutale 10g34kcal1.1g6.1g0.4g1.2g
Fariinisokeri12g49kcal0g12.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.8kcal0g0.8g0g0g
Rypsiöljy 16g138kcal0g0g15.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 35g16kcal1g1.7g0.5g0g
Raparperi 174g59kcal1.2g9.6g0.2g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana729g1315kcal27.4g196.2g42.2g13.6g
Valittu annoskoko365g658kcal13.7g98.1g21.1g6.8g
Annoskoko puolitettuna182g329kcal6.9g49.1g10.6g3.4g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733