Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio125g81kcal12.5g5.2g0.4g0g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Mantelirouhe, 1 rkl30g173kcal6.3g1.6g15.1g3.5g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g38g45kcal0.2g11.3g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana729g2104kcal48g128.8g153.2g7.4g
Valittu annoskoko365g1052kcal24g64.4g76.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna182g526kcal12g32.2g38.3g1.9g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965