Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g56g253kcal4.3g38.3g9g2g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)28g107kcal0.1g1.8g11.3g0g
Taloussuklaa, Fazer56g290kcal2.2g31.5g16.9g3g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 66g114kcal5g1.5g9.9g0g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu51g64kcal5.6g0.2g4.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl75g255kcal1.5g2.3g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana729g2427kcal37.4g215g156g10g
Valittu annoskoko365g1213kcal18.7g107.5g78g5g
Annoskoko puolitettuna182g607kcal9.4g53.8g39g2.5g
Arvot/100g100g333kcal5.1g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917