Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi130g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker5g15kcal0.1g3.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 105g359kcal10.7g73.2g1.3g3.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 50g152kcal4.4g27.6g0.9g6.9g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)50g174kcal6g34.4g0.9g2.5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g5g28kcal1.1g1g2.5g0.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 5g34kcal1.3g0.3g2.9g0.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.5g8.1kcal0.7g0.2g0.5g0.8g
Kurpitsansiemen, Risetti5g28kcal0.9g2.1g1.8g0g
Fenkoli, annos 100g1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana729g1721kcal50.4g285.4g35.6g29.6g
Valittu annoskoko365g861kcal25.2g142.7g17.8g14.8g
Annoskoko puolitettuna182g430kcal12.6g71.4g8.9g7.4g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.1g4.9g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=279935