Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2499g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 417g1259kcal74.6g202g4.2g44.6g
Sipuli (kuorittu)183g50kcal2.4g8.8g0.4g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g392g368kcal69.3g0.4g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7280g3437kcal294.4g440.2g29.4g102.8g
Valittu annoskoko3640g1718kcal147.2g220.1g14.7g51.4g
Annoskoko puolitettuna1820g859kcal73.6g110.1g7.4g25.7g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373