Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1666g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 92g28kcal1.1g4.4g0.2g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Peruna, vanha, kuorittu 333g254kcal6.3g51.6g0.7g3.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Lohifilee 666g1302kcal124.5g0g90g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 333g1100kcal6.7g10g116.6g0g
Kalaliemikuutio 37g112kcal3.7g12.5g5.1g0.4g
Voi 47g338kcal0.6g0.2g37.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7280g6524kcal293.8g209g502.8g31.2g
Valittu annoskoko3640g3262kcal146.9g104.5g251.4g15.6g
Annoskoko puolitettuna1820g1631kcal73.5g52.3g125.7g7.8g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811