Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)8g22kcal0.8g1.4g1.5g0g
Sokeri 1.6g6.5kcal0g1.6g0g0g
Pekoni (Dulano)100g256kcal18g3.2g19g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha320g531kcal60.8g0g32g0g
Soijakastike 14g8.7kcal0.7g1.4g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)4g8kcal0g1.9g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Siirappi, tumma24g77kcal0g17.8g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.2g3.3kcal0.3g0.5g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Porkkana 180g59kcal1.1g10g0.4g4.6g
Peruna, keskikokoinen 60g140g84kcal2.1g18.2g0.1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali760g160kcal9.1g25.8g1.5g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7280g2498kcal188.6g174.2g109.6g49g
Valittu annoskoko3640g1249kcal94.3g87.1g54.8g24.5g
Annoskoko puolitettuna1820g625kcal47.2g43.6g27.4g12.3g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918