Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 296g1200kcal0g295.2g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl417g1419kcal58.4g267g12.9g22.9g
Vehnänalkio, 0,25 dl87g278kcal25.2g28.7g7g12.2g
Leivinjauhe 17g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl174g1565kcal0g0g173.8g0g
Rahka, valio522g339kcal52.1g21.9g1.6g0g
Mustikka metsä- 626g276kcal3.1g40.1g3.8g20.7g
Kananmuna kuoreton 765g1091kcal95.6g2.3g78.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 695g238kcal21.3g34.8g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g42g167kcal0g41.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7280g13203kcal513.2g1475.8g556.4g111.8g
Valittu annoskoko3640g6602kcal256.6g737.9g278.2g55.9g
Annoskoko puolitettuna1820g3301kcal128.3g369g139.1g28g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558