Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 384g548kcal48g1.2g39.4g0g
Sokeri 594g2409kcal0g592.9g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 815g147kcal4.6g20.4g3.3g5.7g
Rypsiöljy 419g3705kcal0g0g418.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 908g3114kcal92.5g635.4g10.9g31.8g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Ruokasooda 23g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl303g1936kcal42.4g10.3g190.6g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g14g51kcal0.5g11.1g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g75kcal0g18.4g0g0g
Rusina 140g408kcal3.9g83.9g0.7g13.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7280g24867kcal386.2g2764.8g1328.6g102.2g
Valittu annoskoko3640g12434kcal193.1g1382.4g664.3g51.1g
Annoskoko puolitettuna1820g6217kcal96.6g691.2g332.2g25.6g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980