Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 700g5075kcal8.3g2.8g568.8g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)900g5442kcal77.4g170.9g490.2g116.9g
Sokeri 850g3448kcal0g848.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu720g907kcal79.2g2.2g64.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g181.9g3.1g9.1g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön200g1429kcal16g18g151.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g34456kcal416.8g2464.2g2557.6g252.2g
Valittu annoskoko3648g17228kcal208.4g1232.1g1278.8g126.1g
Annoskoko puolitettuna1824g8614kcal104.2g616.1g639.4g63.1g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571