Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 324g924kcal50.3g0.6g81.1g0g
Sinappi 81g107kcal3.6g11.4g4.9g1.4g
Rypsiöljy 2918g25808kcal0g0g2918.4g0g
Viinietikka 243g50kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g49g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 32g92kcal3.4g13.8g0.7g8.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7296g53961kcal114.6g54g6010.2g19.8g
Valittu annoskoko3648g26980kcal57.3g27g3005.1g9.9g
Annoskoko puolitettuna1824g13490kcal28.7g13.5g1502.6g5g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868