Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 10g7.5kcal1.3g0.1g0g0.7g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma3g10kcal0g2.2g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)80g256kcal11g46.4g2.6g10g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g160g560kcal20.3g111.2g3.2g5.3g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana730g1812kcal65.4g320g27.6g32g
Valittu annoskoko365g906kcal32.7g160g13.8g16g
Annoskoko puolitettuna183g453kcal16.4g80g6.9g8g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577