Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 151g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.8kcal0.2g0.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g336kcal9.7g61.2g2.1g15.3g
Vehnäjauho puolikarkea 65g224kcal6.6g45.7g0.8g2.3g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.8g3.2g12.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana730g1481kcal44.6g235.4g30.6g38.2g
Valittu annoskoko365g741kcal22.3g117.7g15.3g19.1g
Annoskoko puolitettuna183g370kcal11.2g58.9g7.7g9.6g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.3g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525