Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow50g274kcal0.4g0.4g29.9g0g
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 100g36kcal0.2g7.1g0.1g2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Omenasose makeuttamaton 23g17kcal0.1g3.8g0g0.3g
Margariini, 60%, Rainbow25g137kcal0.2g0.2g15g0g
Sokeri 42g172kcal0g42.4g0g0g
Ruishiutale 45g133kcal3.9g23.4g1.1g6.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana730g1975kcal26.6g228.8g99g20.4g
Valittu annoskoko365g987kcal13.3g114.4g49.5g10.2g
Annoskoko puolitettuna183g494kcal6.7g57.2g24.8g5.1g
Arvot/100g100g271kcal3.6g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324