Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 585g1767kcal104.7g283.5g5.8g62.5g
Vesi, vesijohtovesi 2338g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Naudanliha keskiarvo 292g446kcal56.4g0g24.5g0g
Sianliha keskiarvo 292g638kcal53.4g0g47.6g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7308g5778kcal432.6g580.4g156.4g129.8g
Valittu annoskoko3654g2889kcal216.3g290.2g78.2g64.9g
Annoskoko puolitettuna1827g1445kcal108.2g145.1g39.1g32.5g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019