Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g200g48kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Kurkku, tuore60g6kcal0.4g1g0.1g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Paprika, punainen10g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sokeri17g69kcal0g17g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g20g4kcal0g1.3g0g0g
Siirappi, tumma1.4g4.5kcal0g1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana732g597kcal6.4g57.2g37g10.2g
Valittu annoskoko366g298kcal3.2g28.6g18.5g5.1g
Annoskoko puolitettuna183g149kcal1.6g14.3g9.3g2.6g
Arvot/100g100g82kcal0.9g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633