Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl2.3g5.9kcal0.3g0g0.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.5kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Selleri, annos 50g0.8g0.1kcal0g0g0g0g
Palsternakka 9g6kcal0g1.1g0g0.4g
Kiinankaali 23g4.7kcal0.4g0.5g0.1g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g66g39kcal1g8.5g0.1g0.6g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g55g120kcal6g1.1g10.4g0.1g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%16g17kcal0.4g0.4g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana733g408kcal16.8g27.6g25.6g4.4g
Valittu annoskoko366g204kcal8.4g13.8g12.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna183g102kcal4.2g6.9g6.4g1.1g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501