Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g994g3290kcal85.5g534.7g90.4g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen376g2704kcal3.8g3.8g300.4g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1001g841kcal11g183.3g4g18g
Kuohukerma,valio,2dl501g1702kcal10g15g175.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka38g150kcal0g37.2g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g751g3530kcal56.3g488.2g150.2g37.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7320g24433kcal333.2g2524.4g1440.4g111.2g
Valittu annoskoko3660g12216kcal166.6g1262.2g720.2g55.6g
Annoskoko puolitettuna1830g6108kcal83.3g631.1g360.1g27.8g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163