Hasselbackan perunat Special Laurendo Al Meira

Kuori n.15 keskikokoista perunaa (n.950g).

Vedä viillot perunan pintaan tasaisesti, mutta kuitenkin niin, että perunan "pohja" jää kiinni ja yhtenäiseksi.

Laita 10 g meijevoita kulhoon ja sulata vaikka mikrossa nestemäiseksi.

Sekoita voin joukkoon vielä 10 g rypsiöljyä ja 5 g sitruunaoliiviöljyä.

Laita perunat voideltuun uunivuokaan viiltopuolet ylöspäin ja voitele kulhon öljyllä tasaisesti.

Laita pintaan ripaus suolaa, esim.

Fleur De Sel, aromimaustetta ja halutessasi provinssin yrttejä hyppysellinen.

Laita 200 C esikuumennettuun uuniin n. tunnin ajaksi.

Tarjoile.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3572g2143kcal53.6g464.4g3.6g32.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)25g181kcal0g0g20.1g0g
Rypsiöljy 25g222kcal0g0g25.1g0g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7320g5313kcal107.2g928.8g122.6g64.4g
Valittu annoskoko3660g2656kcal53.6g464.4g61.3g32.2g
Annoskoko puolitettuna1830g1328kcal26.8g232.2g30.7g16.1g
Arvot/100g100g73kcal1.5g12.7g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=162035