Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 160g853kcal0.5g0.6g96.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g550kcal16.3g112.2g1.9g5.6g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2403g1095kcal72.1g115.4g36g0g
Emmental, punaleima 17%534g1549kcal181.6g0g90.8g0g
Valkopippuri, annos 1g2.7g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.7g0.1kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 20g105kcal0.1g0.1g11.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.8g0.2g0.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 295g135kcal8.9g14.2g4.4g0g
Emmental, punaleima 17%66g191kcal22.3g0g11.2g0g
Valkopippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7328g9091kcal607.6g512.6g505g12.6g
Valittu annoskoko3664g4545kcal303.8g256.3g252.5g6.3g
Annoskoko puolitettuna1832g2273kcal151.9g128.2g126.3g3.2g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382