Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl16g91kcal3.3g0.8g7.9g1.8g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g31g188kcal6.6g2.1g16.9g0g
Hermesetas, annos 5g6.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g125g54kcal12.3g0.5g0.1g0g
Voi 94g682kcal1.1g0.4g76.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 31g104kcal0.6g0.9g11g0g
Kahvi mustana 100ml63g2kcal0.2g0.2g0.1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana735g2241kcal48.2g9.8g225g3.6g
Valittu annoskoko368g1121kcal24.1g4.9g112.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna184g560kcal12.1g2.5g56.3g0.9g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376