Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa77g13kcal0.3g1.9g0.5g0.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g55g11kcal0.3g1.8g0.2g0g
Purjosipuli 44g10kcal0.8g1g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g44g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Maa-artisokka 88g40kcal0.4g7.2g0.2g3.5g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)44g26kcal0.4g2g1.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa18g53kcal4g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana735g329kcal13g33g13.6g12g
Valittu annoskoko367g165kcal6.5g16.5g6.8g6g
Annoskoko puolitettuna184g82kcal3.3g8.3g3.4g3g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090