Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 171g56kcal1.1g9.5g0.3g4.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 123g93kcal2.3g19g0.2g1.2g
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kasvisliemikuutio 3.2g10kcal0.3g0.4g0.8g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen29g10kcal1g1.4g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 8.8g15kcal0.7g0.2g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana735g394kcal12.4g65.2g5.4g13.2g
Valittu annoskoko368g197kcal6.2g32.6g2.7g6.6g
Annoskoko puolitettuna184g99kcal3.1g16.3g1.4g3.3g
Arvot/100g100g54kcal1.7g8.9g0.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242