Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen225g58kcal2g10.4g0.9g4.5g
Valkosipuli 16g17kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Tuore chili (Oma), annos 20g23g10kcal0.5g1.8g0g0.3g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)27g62kcal4.9g3.5g3.2g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g23g11kcal0.3g1.6g0.3g0.7g
Tomaattipyree, Pirkka68g55kcal2.3g12.8g0.7g0.7g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)23g202kcal0g0g22.3g0g
Vesi1802g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g451g1464kcal108.1g220.8g4.5g54.1g
Tomaatti, tuore901g183kcal5.4g34.2g2.7g12.6g
Paprikajauhe 2.3g7.2kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7344g4201kcal253g587g70.4g151.8g
Valittu annoskoko3672g2100kcal126.5g293.5g35.2g75.9g
Annoskoko puolitettuna1836g1050kcal63.3g146.8g17.6g38g
Arvot/100g100g57kcal3.4g8g1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936