Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)240g912kcal1.2g15.6g96g0g
Sokeri 36g146kcal0g36g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 488g1673kcal49.7g341.2g5.8g17.1g
Vesi68g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys300g1050kcal2.4g261g0g0g
Sokeri 255g1035kcal0g254.7g0g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore6g1.5kcal0g0.5g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g900g3078kcal144.9g0g274.5g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)90g342kcal0.4g5.8g36g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g900g333kcal81g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7344g17147kcal559.2g1830g824.6g34.2g
Valittu annoskoko3672g8574kcal279.6g915g412.3g17.1g
Annoskoko puolitettuna1836g4287kcal139.8g457.5g206.2g8.6g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922