Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1586g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g159g97kcal20.8g1.7g0.6g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen127g362kcal38.1g2.5g21.6g38.8g
Forest honey (Marlene), annos 5g63g180kcal0.3g44.4g0.1g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g63g339kcal10.8g23.5g23.5g17.8g
Rypsiöljy rainbow159g1428kcal0g0g158.6g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g1332g4397kcal159.9g879.4g32g109.3g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g159g412kcal47.6g3.2g23.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7360g14429kcal555g1909.4g520.4g331.8g
Valittu annoskoko3680g7215kcal277.5g954.7g260.2g165.9g
Annoskoko puolitettuna1840g3607kcal138.8g477.4g130.1g83g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421