Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo667g4737kcal2g1.3g533.7g0g
Sokeri 454g1841kcal0g453.2g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1334g4070kcal129.4g817.9g26.7g193.5g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Mustikka metsä- 961g423kcal4.8g61.5g5.8g31.7g
Sokeri224g910kcal0g223.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 27g89kcal0g21.8g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7360g24187kcal273.8g3169.2g1132.4g451.4g
Valittu annoskoko3680g12094kcal136.9g1584.6g566.2g225.7g
Annoskoko puolitettuna1840g6047kcal68.5g792.3g283.1g112.9g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906