Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g401g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Punajuuri 601g231kcal6g41.5g1.2g15g
Vesi, vesijohtovesi 701g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g20g52kcal2.2g0.7g4.4g0.3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste60g445kcal0g0g49.3g0g
Risottoriisi (Pirkka)401g1322kcal26.8g320.4g1.6g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)200g90kcal0.4g22g2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)45g9kcal0g2.9g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1001g601kcal10g45.1g40.1g0g
Aurajuusto250g851kcal50.1g0g72.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7360g7417kcal201.4g903.6g344g44.2g
Valittu annoskoko3680g3708kcal100.7g451.8g172g22.1g
Annoskoko puolitettuna1840g1854kcal50.4g225.9g86g11.1g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123