Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 133g715kcal1.2g0.9g79.8g0g
Sokeri 566g2297kcal0g565.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 865g2968kcal88.1g605.5g10.4g30.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)665g213kcal20g31.3g0g0g
Rypsiöljy 120g1059kcal0g0g119.8g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1331g474kcal2.1g94.6g1.2g26.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7360g15451kcal222.8g2595.2g422.4g113.8g
Valittu annoskoko3680g7726kcal111.4g1297.6g211.2g56.9g
Annoskoko puolitettuna1840g3863kcal55.7g648.8g105.6g28.5g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247