Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 8.9g65kcal0.1g0g7.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen107g35kcal3.5g5.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai163g569kcal19.5g115.5g3.4g4.9g
Hiiva, 50g18g11kcal2.3g0.2g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g36g21kcal3.2g1.8g0.1g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]36g50kcal5g5g1.2g17.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana738g1502kcal67.2g255.6g24.2g44.2g
Valittu annoskoko369g751kcal33.6g127.8g12.1g22.1g
Annoskoko puolitettuna185g376kcal16.8g63.9g6.1g11.1g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427