Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g32g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g100g309kcal2.5g74.7g0.5g7.5g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g100g339kcal2.5g82.7g0.5g2g
Kuivahiiva, annos 11g2.7g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.2g56kcal0g0g6.2g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl10g34kcal1.4g5.6g0.7g1.1g
Pellavansiemenrouhe,Risetti16g81kcal4g5.4g4.7g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana738g1676kcal23.6g342.8g25.8g32g
Valittu annoskoko369g838kcal11.8g171.4g12.9g16g
Annoskoko puolitettuna185g419kcal5.9g85.7g6.5g8g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.4g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049