Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)67g37kcal3.6g1.8g1.7g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g112g312kcal1.1g28.6g10.8g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.6g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml22g4.7kcal1.8g0g0.1g0g
Kauradigestive (Semper), annos 8g90g422kcal3.6g61g17.9g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 22g119kcal0.1g0.1g13.5g0g
Vadelma 45g18kcal0.4g1.8g0.4g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana738g1907kcal21.2g207.2g88.8g3.8g
Valittu annoskoko369g953kcal10.6g103.6g44.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna185g477kcal5.3g51.8g22.2g1g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104