TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)375g101kcal4.9g18g0.8g6.4g
Valkosipuli 75g81kcal5.9g12.2g0.5g1.6g
Paprika, punainen1001g257kcal9g46g4g20g
Chili, vihreä, tuore 75g34kcal1.5g6g0.2g1.1g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g75g56kcal3.4g9.7g0.2g0g
Paprikajauhe 13g40kcal1.9g2.3g1.6g4.7g
Juustokumina jeera (), annos 6g13g44kcal2.2g5.5g2.8g1.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g46kcal0.4g10g0.4g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen1001g1391kcal190.1g0g70g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g1001g360kcal18g64g3g0g
Rypsiöljy 50g443kcal0g0g50g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7380g5706kcal474.6g347.4g267g70.2g
Valittu annoskoko3690g2853kcal237.3g173.7g133.5g35.1g
Annoskoko puolitettuna1845g1426kcal118.7g86.9g66.8g17.6g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434532