Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1632g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis1749g1959kcal384.8g0g52.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g47g341kcal0.5g0.5g37.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 58g200kcal5.9g40.8g0.7g2g
Sipuli (kuorittu)128g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Ketsuppi, Heinz82g84kcal0.7g19.7g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g5236kcal787.2g134.4g181.8g10.4g
Valittu annoskoko3696g2618kcal393.6g67.2g90.9g5.2g
Annoskoko puolitettuna1848g1309kcal196.8g33.6g45.5g2.6g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079