Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 467g1602kcal47.6g326.8g5.6g16.3g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl467g1587kcal65.4g261.4g31.3g51.3g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)233g107kcal7.5g11.2g3.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka105g924kcal0g0g105g0g
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g19kcal1.5g3g0.1g0.4g
Porkkana 584g191kcal3.6g32.4g1.2g14.9g
Palsternakka 350g223kcal1.8g41.3g1.4g15.8g
Sellerimuhennos 233g131kcal5.2g16.9g4.2g4.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka35g308kcal0g0g35g0g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Timjami 2.3g6.6kcal0.2g0.6g0.2g0.9g
Oregano, kuivattu 2.3g7.1kcal0.3g0.5g0.2g1g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g233g689kcal77g3g39.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g11771kcal428g1427.2g456g218.8g
Valittu annoskoko3696g5885kcal214g713.6g228g109.4g
Annoskoko puolitettuna1848g2943kcal107g356.8g114g54.7g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323