Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 391g1341kcal39.8g273.6g4.7g13.7g
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.7g0.5g16.9g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 301g502kcal22.5g12g39.1g7.8g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 15g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka541g514kcal92g2.7g13.5g0g
Sipuli 165g50kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Paprika punainen 451g132kcal4.2g20.3g1.8g8.6g
Ananas, omassa liemessään 428g223kcal2.1g48g0g6g
Kananmuna kuoreton 331g472kcal41.3g1g33.9g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 601g257kcal20.3g28.9g6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Emmental, punaleima 17%271g785kcal92g0g46g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7392g9245kcal680.8g834.2g325.4g81.6g
Valittu annoskoko3696g4622kcal340.4g417.1g162.7g40.8g
Annoskoko puolitettuna1848g2311kcal170.2g208.6g81.4g20.4g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965