Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g4.7g0.1kcal0g0g0g0g
Suklaa tumma 9g49kcal0.4g5g2.9g0.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g1.9g1.2kcal0.1g0g0.5g0g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Kuohukerma (Ingman)19g64kcal0.4g0.6g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana74g247kcal1.8g15.8g20g1g
Valittu annoskoko37g123kcal0.9g7.9g10g0.5g
Annoskoko puolitettuna19g62kcal0.5g4g5g0.3g
Arvot/100g100g332kcal2.4g21.3g27g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916