Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 2.5g7.5kcal0.4g1.2g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g7.8g4.7kcal0.1g1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g4.9g7.3kcal0g0.3g0.6g0g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.9g10kcal0.3g2g0g0.1g
Ohrajauho 2.1g7kcal0.2g1.4g0g0.2g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 1.2g3.1kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana75g115kcal2.2g13g5.2g1.4g
Valittu annoskoko37g57kcal1.1g6.5g2.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna19g29kcal0.6g3.3g1.3g0.4g
Arvot/100g100g154kcal2.9g17.4g7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694