Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Hunaja 6.6g22kcal0g5.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Hasselpähkinä 1.5g10kcal0.2g0.1g0.9g0.3g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 14g5kcal0g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana75g180kcal2.8g21.8g8.6g1.6g
Valittu annoskoko38g90kcal1.4g10.9g4.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna19g45kcal0.7g5.5g2.2g0.4g
Arvot/100g100g241kcal3.7g29.1g11.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623