Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 4.4g31kcal0g0g3.5g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sokeri2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 11g3.1kcal0.3g0.4g0g0g
Puolukka 4.4g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Raparperi 3.5g1.2kcal0g0.2g0g0g
Vesi1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana75g166kcal2.6g21.4g7.2g1g
Valittu annoskoko38g83kcal1.3g10.7g3.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna19g42kcal0.7g5.4g1.8g0.3g
Arvot/100g100g221kcal3.5g28.5g9.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068