Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g26g29kcal5.1g0g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 7g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.9g6.4kcal0g0g0.7g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g1.2g4.3kcal0.1g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana75g80kcal10.4g0.2g4g0g
Valittu annoskoko38g40kcal5.2g0.1g2g0g
Annoskoko puolitettuna19g20kcal2.6g0.1g1g0g
Arvot/100g100g106kcal13.8g0.3g5.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993