Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen6.5g47kcal0.1g0.1g5.2g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 75g17kcal1.4g1.8g0.2g1.6g
Lehtikaali 24g9kcal0.8g1g0.1g0.5g
Kesäkurpitsa zucchini 97g18kcal0.5g2.4g0.4g0.7g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi133g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g33g20kcal0.3g1.7g1.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana740g224kcal6.4g14.4g14.4g5.8g
Valittu annoskoko370g112kcal3.2g7.2g7.2g2.9g
Annoskoko puolitettuna185g56kcal1.6g3.6g3.6g1.5g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612